Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"

Οικογενειακή Οδοντιατρική - Αθήνα

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Καλώς ήρθατε στο ιατρείο μας!

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η ενασχόληση με ασθενείς όλων των ηλικιών. Ως οδοντιατρείο για όλη την οικογένεια, παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών οδοντιατρικής, όλα σε ένα ζεστό, φιλόξενο ιατρείο, όπου κάθε μέλος της οικογένειάς θα αισθάνεται πάντα σαν το σπίτι του.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή πρέπει να προγραμματίσετε την πρώτη σας επίσκεψη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε.

Όταν έχετε υποστεί κάποια χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος του στοματός σας θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που θα σας δοθούν μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια,μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

  ✔Κρατήστε την υγρή γάζα (συνήθως διπλωμένη στα τέταρτα) στη θέση της εξαγωγής με ελαφριά πίεση για μια ώρα.
  ✔Ανάπαυση, ανάπαυση, ανάπαυση!
  ✔Τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα στο δέρμα της περιοχής της επέμβασης, για 20 λεπτά σε επαφή / 20 λεπτά μακριά, για να μειώσετε το πρήξιμο.
  ✔Τρώτε μαλακές τροφές και πίνετε άφθονα υγρά.
  ✔Πάρτε όλα τα φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες. (Κάθε 8 ώρες σημαίνει κάθε 8 ώρες!)
  ✔ Διατηρήστε την περιοχή της επέμβασης καθαρή από υπολείματα τροφών με τη βοήθεια ξεπλύματος του στόματος μετά από κάθε γεύμα.
  ✔ Ξεπλύνετε το στόμα σας με αραιό χλιαρό αλατόνερο(ανακατέψτε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 ποτήρι νερού) δύο φορές την ημέρα για μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

  ✔Μην κάνετε τίποτα που θα μπορούσε να διαταράξει τον σχηματισμό θρόμβου στο σημείο της εξαγωγής,όπως ζεστές τροφές,τραγανές τροφές,όξινες τροφές,χρήση καλαμακίου,φτύσιμο,υπερβολικό ξέπλυμα του στόματος ή δυνατό βούρτσισμα των διπλανών δοντιών.
  ✔Μη καπνίζετε για 10 ημέρες.
  ✔Εάν παίρνετε κάποια ειδικά αναλγητικά φάρμακα (Vicodin, Percocet), μην χρησιμοποιείτε μηχανοκίνητα οχήματα ή βαρέου τύπου μηχανήματα.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Κάποια δυσφορία είναι φυσιολογική μετά από τη χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

Ο οξύς πόνος συνήθως κορυφώνεται μετά την απομάκρυνση του τοπικού αναισθητικού (3-5 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση) και παραμένει στην οξεία φάση για 2 ημέρες. Ο σημαντικός πόνος εξαφανίζεται μετά από 10 ημέρες.

Το μαγαλύτερο πρήξιμο εμφανίζεται 2-4 ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η ένταση του πρηξίματος ποικίλει σημαντικά ανάλογα με τη θέση της στοματικής χειρουργικής (πιο έντονο οίδημα στις εξαγωγές των κάτω δοντιών). Το πρήξιμο θα πρέπει να φύγει μετά από 14 ημέρες.

Επιπλέον, οι μύες των γνάθων μπορεί να είναι επώδυνοι για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το πρήξιμο.

Εάν αντιμετωπίζετε σημαντικώς διαφορετικά συμπτώματα από αυτά που περιγράφονται παραπάνω, μπορεί να πάσχετε από ξηρό φατνίο(φατνιίτιδα) ή άλλη μόλυνση. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω μετεγχειρητικές οδηγίες θα μειώσετε τις πιθανότητες εκδήλωσης επιπλοκών.

Μπορεί να εμφανιστεί ένας μικρός πυρετός, συνήθως μικρότερος από 38,0 βαθμούς και μπορεί να διαρκέσει μια ή δυο ημέρες.

Κάποια ήπια αιμορραγία είναι φυσιολογική κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών μετά τη χειρουργική επέμβαση. Προσέξτε να μην φτύνετε, καθώς αυτό μπορεί να διαταράξει τον θρόμβο. Ένα σακουλάκι μαύρο τσάι μπορεί να υγρανθεί με λίγο νερό και να τοποθετηθεί πάνω από το σημείο της εξαγωγής για 20-30 λεπτά για να σταματήσει μια ήπια παραμένουσα αιμορραγία. Επικοινωνήστε μαζί μας εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την ένταση της αιμορραγίας.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων απαιτείται περίοδος επούλωσης 3-6 μηνών για να αναπτυχθεί το οστό στην επιφάνεια του εμφυτεύματος. Σε αυτή την περίοδο θεραπείας, μια μεταβατική προσθετική αποκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Φροντίστε να έχετε ρυθμίσει αυτή την πρόσθεση από τον οδοντίατρό σας πριν την φορέσετε στο στόμα σας.

Κατά τους πρώτους μήνες μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, αποφύγετε τις σκληρές τροφές (καρύδια, τσιπς, βόειο κρέας, κ.λπ.) καθώς οποιαδήποτε κίνηση του εμφυτεύματος μέσα στο οστούν επηρεάζει αρνητικά την πρόγνωση.

Πρέπει να προγραμματιστούν επακόλουθα ραντεβού για τον έλεγχο του εμφυτεύματος και τον υπολογισμό της κατάλληλης στιγμή για την ολοκλήρωση της προσθετικής αποκατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic