Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα
Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"

Επανορθωτική Οδοντιατρική – Αθήνα

Αποκατέστησε και Σώσε τα Φυσικά σου Δόντια Σήμερα!

επανορθωτική οδοντιατρική,σφραγίσματα δοντιών,κορώνες και γέφυρες

 

Η επανορθωτική οδοντιατρική είναι ένας όρος που αναφέρεται στην «αποκατάσταση» ενός ή περισσοτέρων δοντιών που έχουν χαθεί από φθορά, διάβρωση, κάταγμα, εξαγωγές κλπ.

Η πιο βασική μορφή της επανορθωτικής οδοντιατρικής είναι τα σφραγίσματα.

Επίσης, οι στεφάνες, γέφυρες, εμφυτεύματα ακόμη και οι οδοντοστοιχίες υπάγονται σε αυτό το αντικείμενο της οδοντιατρικής.

Η έννοια της "σφραγίσματος" αναφέρεται στην αποκατάσταση της δομής του δοντιού που έχει υποστεί βλάβη λόγω τερηδόνας,διάβρωσης,κατάγματος ή αποτριβής κλπ με ένα υλικό που αποκαθιστά το χαμόγελο και την δομή του δοντιού σε περισσότερη υγιή κατάσταση.

ΣΤΕΦΑΝΕΣ & ΓΕΦΥΡΕΣ

στεφάνες,γέφυρες δοντιώνΟι οδοντιατρικές στεφάνες και γέφυρες είναι δύο από τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές μεθόδους προσθετικής αποκατάστασης δοντιών που διατίθενται εδώ και δεκαετίες.

Στο οδοντιατρείο μας χρησιμοποιούμε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουμε αποκαταστάσεις που φαίνονται σαν φυσικά δόντια και παραμένουν στο στόμα σας,με σωστή φροντίδα, για πολλά χρόνια.

Οι στεφάνες είναι τεχνητές προσθετικές αποκαταστάσεις που εφαρμόζουν απόλυτα επάνω σε κατεστραμμένες οδοντικές δομές για την προστασία και αποκατάσταση των δοντιών.

Οι γέφυρες χρησιμοποιούν στεφάνες(κορώνες) για να υποστηρίξουν ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια(γεφυρώματα) που αποκαθιστούν χαμένα φυσικά δόντια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συνιστώνται στεφάνες για το στόμα σας. Μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από δυσφορία εάν το δόντι σας έχει μια εσωτερική ρωγμή. Επιπλέον, αγκαλιάζουν και ενισχύουν τα δόντια που έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό (μεγάλες τερηδόνες στο παρελθόν). Επίσης, στα δόντια που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία των ριζικών σωλήνων τους, συνιστώνται στεφάνες για την πρόληψη κατάγματος. Επιπλέον,οι στεφάνες μπορούν να αποκαταστήσουν την αντοχή και την ομορφιά στα δόντια με μεγάλες τερηδόνες γύρω από παλιό σφράγισμα.

Μια οδοντική στεφάνη μπορεί να κατασκευαστεί με διάφορα υλικά, όπως χρυσό, πορσελάνη ή κεραμικό, συχνά σε συνδυασμό τους.

Για την κατασκευή μιας στεφάνης το πρώτο μας βήμα αφορά την απομάκρυνση όλων των κατεστραμένων υλικών και ουσιών του δοντιού. Μόλις αφαιρεθεί το κατεστραμένο τμήμα του δοντιού, ίσως χρειαστεί να χτίσουμε το δόντι πριν την τοποθέτηση της στεφάνης. Στη συνέχεια η στεφάνη κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζει άριστα στο δόντι σας.

Κατά τη διάρκεια της ενδιάμεσης περιόδου μεταξύ της λήψης του αποτυπώματος και της εργαστηριακής φάσης κατασκευής της στεφάνης,θα φοράτε μια προσωρινή στεφάνη ή γέφυρα στο στόμα σας,δηλαδή δε θα μείνετε καθόλου χωρίς δόντια.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ

ΛΕΥΚΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

λευκά σφραγίσματα δοντιών,αισθητικά σφραγίσματα δοντιώνΓια ένα ραντεβού σφραγίσματος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πριν από την προετοιμασία του δοντιού για σφράγισμα θα σας χορηγήσουμε λίγη τοπική αναισθησία τελείως ανώδυνα στην κατάλληλη περιοχή. Όταν οι ιστοί της περιοχής μουδιάσουν, θα απομονώσουμε την περιοχή με ένα ειδικό ελαστικό φύλλο και θα αφαιρέσουμε τα τερηδονισμένα(κατεστραμένα) μέρη του δοντιού ή των δοντιών σας. Το επόμενο βήμα είναι να σφραγίσουμε ή να αποκαταστήσουμε τα τμήματα που αφαιρέθηκαν.

Έχουμε πολλές επιλογές υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σφράγισμα του δοντιού όπως χρυσό, αμάλγαμα ή κάποιο σύνθετο υλικό που επιλέγεται αναλόγως της ανάγκης του δοντιού σας και την επιθυμία σας για αισθητική, αντοχή ή μακρά διάρκεια στο στόμα.

Τα χρυσά ένθετα και επένθετα ενδείκνυνται εκεί όπου είναι επιθυμητή η μακροζωία της αποκατάστασης. Απαιτούν τουλάχιστον δύο επισκέψεις, μία για τη διαμόρφωση-προετοιμασία και αποτύπωση του δοντιού και δεύτερη για την τοποθέτηση.

Το σύνηθες υλικό για ένθετα ή επένθετα είναι ο χρυσός, αν και η πορσελάνη γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Αυτές οι αποκαταστάσεις γενικά θα διαρκέσουν περισσότερο στο χρόνο και αποτελούν λύση υψηλότερης ποιότητας.

Τα σφραγίσματα αμαλγάματος και σύνθετων υλικών συνήθως πραγματοποιούνται σε μία συνεδρία. Φυσικά, τα λευκά σφραγίσματα των δοντιών είναι δημοφιλή λόγω της ικανότητά τους να μοιάζουν με το φυσικό δόντι.

Τόσο τα αμάλγαμα όσο και τα σύνθετα λευκά σφραγίσματα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στο στόμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά συνήθως χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποια χρόνια,αναλόγως της στοματικής υγιεινής.

ΜΕΡΙΚΕΣ & ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Οι ασθενείς που έχουν χάσει πολυάριθμα ή όλα τα δόντια τους μπορεί να λύσουν το προβλημά τους χρησιμοποιώντας μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες.

Αυτές οι οδοντικές προσθετικές κατασκευές φέρουν ένα βασικό τμήμα,τη βάση της οδοντοστοιχίας, που κατασκευάζεται με ειδικό υλικό στο χρώμα των ούλων και υποστηρίζει τα πολυάριθμα τεχνητά δόντια που αντικαθιστούν τα χαμένα φυσικά δόντια.

Οι μερικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται για να εφαρμόζουν ανάμεσα στα υπάρχοντα φυσικά δόντια στο στόμα και συγκρατούνται στη θέση τους με ειδικά μεταλλικά εξαρτήματα(άγκιστρα) που εφαρμόζουν επάνω σε υγιή φυσικά δόντια.

Οι ολικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στους μαλακούς ιστούς του στόματος δημιουργώντας έτσι αρνητική πίεση που τις συγκρατεί στη θέση τους.

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε επίσης μερικές και ολικές οδοντοστοιχίες που συγκρατούνται στη θέση τους με τη βοήθεια οδοντικών εμφυτευμάτων για ασθενείς που ενδιαφέρονται για βελτιωμένη σταθερότητα της προσθετικής τους αποκατάστασης.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

μερικές οδοντοστοιχίες

 

Είναι προσθετικές αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται στην περίπτωση που λείπουν όλα τα δόντια,εκτός από ένα.

Είναι κινητές,δηλαδή μπορούν να αφαιρεθούν και να επανατοποθετηθούν στο στόμα τόσο από τον οδοντίατρο όσο και από τον ασθενή.

Στηρίζονται τόσο στα ούλα όσο και στα δοντια και συγκρατούνται στη θέση τους είτε με ειδικά μέρη τους που ονομάζονται άγκιστρα ή με ειδικά εξαρτήματα που ονομάζονται σύνδεσμοι ακριβείας(attachments).

Η χρήση τους αποκαθιστά τις λειτουργίες του στόματος, δηλαδή την ομιλία,τη μάσηση και την αισθητική.

 

 

 

ΟΛΙΚΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

ολικές οδοντοστοιχίεςΕίναι προσθετικές αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται και χρησιμοποιούνται στην περίπτωση που λείπουν όλα τα δόντια.

Είναι κινητές,δηλαδή μπορούν να αφαιρεθούν και να επανατοποθετηθούν στο στόμα τόσο από τον οδοντίατρο όσο και από τον ασθενή.

Στηρίζονται και συγκρατούνται στη θέση τους μέσω αρνητικής πίεσης που εξασφαλίζει η καλή εφαρμογή της βάσης τους στους μαλακούς ιστούς του στόματος.

Διακρίνονται σε έμμεσες και άμεσες.

Οι έμμεσες ολικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται μετά την εξαγωγή των δοντιών και πλήρη επούλωση των ιστών,δηλαδή περίπου 1 μήνα ή περισσότερο μετά την απώλεια των δοντιών.

Οι άμεσες ολικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται πριν την εξαγωγή των δοντιών και τοποθετούνται στο στόμα αμέσως μετά την εξαγωγή αυτών. Αυτή η τεχνική που εφαρμόζουμε κατά κόρον στο ιατρείο μας έχει το σημαντικό πλεονέκτημα ότι ο ασθενής δε μένει ούτε λεπτό χωρίς δόντια.

Η χρήση των οδοντοστοιχιών αποκαθιστά τις λειτουργίες του στόματος, δηλαδή την ομιλία,την μάσηση και την αισθητική.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΙΖΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ

θεραπεία ριζικών σωλήνων,απονευρώσεις δοντιών,ενδοδοντική θεραπείαΕάν νοιώθετε πονόδοντο, οδοντική ευαισθησία ή έχει εκδηλωθεί πρήξιμο σε κάποια περιοχή του στόματος,τότε μπορεί να χρειαστείτε ενδοδοντική θεραπεία(θεραπεία ριζικών σωλήνων).

Η θεραπεία των ριζικών σωλήνων εξαλείφει ουσιαστικά τον πόνο όταν η φθορά ή η τερηδόνα των δοντιών προσβάλλει τα ευαίσθητα οδοντικά νεύρα στο εσωτερικό του δοντιού.

Κατά τη διαδικασία της θεραπείας των ριζικών σωλήνων αφαιρείται ο κατεστραμένος ιστός (πολφός) του δοντιού και αντικαθίσταται με ειδικά υλικά που προστατεύουν το δόντι και τους περιβάλλοντες ιστούς από περαιτέρω βλάβη.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΙΖΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ

ΑΠΛΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

απλή εξαγωγή δοντιών,εξαγωγή δοντιών

Μερικές φορές, η επανορθωτική οδοντιατρική δεν λύνει όλα τα οδοντικά προβλήματα. Συχνά, είναι απαραίτητη η εξαγωγή ενός δοντιού.

Επίσης ,εάν έχετε ένα έγκλειστο ή κατεστραμμένο μολυσμένο δόντι που δεν μπορεί να σωθεί, ίσως χρειαστεί η εξαγωγή του.

Πριν την εξαγωγή, εξασφαλίζουμε την ανεσή σας και πάντα φροντίζουμε για το καλλίτερο δυνατό τρόπο ώστε να κάνουμε την εξαγωγή μια γρήγορη και τελείως ανώδυνη διαδικασία.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

χειρουργική εξαγωγή δοντιών,έγκλειστα δόντια,φρονιμίτες,έγκλειστοι φρονιμίτες

Τα πιο συχνά εξαχθέντα δόντια είναι οι τρίτοι γομφίοι της κάτω γνάθου, που συχνά ονομάζονται φρονιμίτες ή σωφρονιστήρες.

Είναι τα τελευταία δόντια που ανατέλουν στο στόμα και, δυστυχώς, οι ασθενείς συχνά δεν έχουν επαρκή χώρο στη γνάθο τους για να φιλοξενήσουν αυτά τα δόντια.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις για την υγεία του στόματος, όπως ο εγκλεισμός (αδυναμία ενός δοντιού να ανατείλει από τη γραμμή των ούλων), ο συνωστισμός που καθιστά δυσχερή τη στοματική υγιεινή και η δυνητική αλλοίωση της σύγκλεισης(τρόπος επαφής άνω και κάτω δοντιών).

Για τους λόγους αυτούς, μπορεί να χρειάζετε η εξαγωγή των φρονιμιτών.

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ανακατασκευή στόματος,ολική αποκατάσταση του στόματοςΟ όρος "πλήρης ανακατασκευή στόματος" αναφέρεται σε περιπτώσεις μεγαλύτερης κλίμακας προβλημάτων του στόματος.

Οι καταστάσεις που οδηγούν σε πλήρη ανακατασκευή του στόματος είναι πολλές και ποικίλες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δόντια χάνονται από περιοδοντική νόσο και απαιτείται αντικατάσταση αυτών. Σε άλλες περιπτώσεις, τα ελλείποντα δόντια λόγω τερηδόνας μπορεί να έχουν προκαλέσει μια κατάρρευση της σύγκλεισης(τρόπος που εφάπτονται τα δόντια), κατάσταση που οδηγεί σε υπερ-σύγκλειση.

Η ανακατασκευή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν περιλαμβάνει μόνο την αντικατάσταση των δοντιών, αλλά επιπλέον, η σύγκλειση (σχέση κλεισίματος των δοντιών) μπορεί να χρειαστεί να αυξηθεί για να δημιουργήσει στήριξη των χειλέων και των παρειών(μάγουλων).

Η σοβαρή αποτριβή και η διάβρωση των δοντιών, ο συνωστισμός αυτών ή τα προβλήματα της κροταφογναθικής διάρθρωσης είναι άλλες καταστάσεις που μπορεί να απαιτούν πλήρη ανακατασκευή του στόματος.

Στο ιατρείο μας εξετάζουμει προσεκτικά κάθε περίπτωση και εάν η περίπτωσή σας είναι υποψήφια για πλήρη ανακατασκευή του στόματος, θα δώσουμε μεγάλη προσοχή ώστε να σας γνωστοποιήσουμε το σκεπτικό της θεραπείας, των σταδίων αυτής και των θεραπευτικών επιλογών.

Ο υψηλός επαγγελματισμός μας εξασφαλίζει να έχετε μια υπέροχη εμπειρία στο ιατρείο μας. Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες προληπτικής, οικογενειακής, επανορθωτικής και και αισθητικής οδοντιατρικής.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic