Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα
Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"

Προληπτική Οδοντιατρική – Αθήνα

Επιθυμία μας η διατήρηση του χαμόγελου όλης της οικογενείας σας

προληπτική οδοντιατρικήΗ οδοντιατρική υγεία της οικογενείας σας αποτελεί προτεραιότητά μας!

Θέλουμε τα ούλα και τα δόντια σας να είναι υγιή, γι' αυτό συνιστούμε να μας βλέπετε τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες.

Ενθαρρύνουμε έντονα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή μεγάλων προβλημάτων στο μέλλον.

Για τα παιδιά, η πρόληψη περιλαμβάνει συμπληρώματα φθορίου, σφραγίσματα, ή ενδεχομένως μερικές επεμβατικές ορθοδοντικές συστάσεις.

Για τους ενήλικες, πρόληψη σημαίνει η γνώση των μέτρων που χρειάζονται για να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις για τη μακροπρόθεσμη υγεία σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι τακτικές επισκέψεις μας επιτρέπουν να ανιχνεύουμε προβλήματα όταν είναι μικρά ή ενδεχομένως να αποφύγουμε συνολικά μελλοντικά προβλήματα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

η πρώτη σας οδοντιατρική επίσκεψηΚατά την πρώτη επίσκεψή σας, θα λάβουμε το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό και, αν χρειάζεται, τις απαραίτητες ακτινογραφίες. Στη συνέχεια, θα μελετήσουμε προσεκτικά τα δεδομένα και θα εξετάσουμε το στόμα σας ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα μακροπρόθεσμο επιτυχές σχέδιο θεραπείας.

Ανάλογα με το διάστημα από τον τελευταίο προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, ίσως χρειαστεί να προγραμματίσετε τον καθαρισμό των δοντιών σε δύο ή περισσότερες επισκέψεις. Αφού έχουμε πλέον μια σαφή εικόνα της στοματικής σας κατάστασης, θα διαμορφώσουμε μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Θα γνωρίζουμε πώς τα ούλα σας ανταποκρίνονται στις θεραπείες υγιεινής και θα μάθουμε περισσότερα για τον δείκτη τερηδόνας και τις παραλειτουργικές έξεις, όπως σφίξιμο ή τρίψιμο των δοντιών.

Μπορούμε να επιλέξουμε τη λήψη ακτινογραφιών σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Θα προσαρμόσουμε ένα πρόγραμμα φροντίδας του στόματος που ταιριάζει καλλίτερα σε εσάς.

Θα φροντίσουμε να έχετε μια θαυμάσια οδοντιατρική εμπειρία. Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες προληπτικής, οικογενειακής, επανορθωτικής και αισθητικής οδοντιατρικής.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ

καθαρισμός και γιάλισμα των δοντιώνΘα πρέπει να μας βλέπετε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι τα δόντια και τα ούλα σας είναι υγιή. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, θα εξετάσουμε το στόμα σας για ύπαρξη τερηδόνας και φλεγμονή των ούλων. Θα εκτελέσουμε επίσης έναν καθαρισμό για να απαλλαγείτε από οδοντική πλάκα και πέτρα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν μέσω του τακτικού βουρτσίσματος και τη χρήση οδοντικού νήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πιθανά προβλήματα όσο το δυνατόν νωρίτερα - και σε μερικές περιπτώσεις πριν ακόμη αυτά ξεκινήσουν!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΣΤΙΛΒΩΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Οι παθήσεις των περιοδοντικών ιστών(ιστοί που στηρίζουν τα δόντια,όπως τα ούλα και το οστούν) προκαλούνται συχνά από τη συγκέντρωση μικροβιακής πλάκας και ο καλλίτερος τρόπος απομάκρυνσης αυτής είναι το σωστό και τακτικό βούρτσισμα των δοντιών.
Όμως όσο συχνά και να βουρτσίζετε τα δόντια σας,υπάρχουν περιοχές των δοντιών που δεν μπορούν να καθαριστούν καλά. Σ'αυτές τις περιοχές συγκεντρώνεται μικροβιακή πλάκα η οποία στη συνέχεια απορροφά ανόργανα άλατα (ασβέστιο,φωσφόρο κ.α.) σχηματίζοντας σκληρές εναποθέσεις στην επιφάνεια των δοντιών που ονομάζεται οδοντική τρυγία (πέτρα) η οποία είναι αδύνατον να αφαιρεθεί μόνο με το βούρτσισμα.
Εάν δεν αφαιρεθεί, μεγαλύτερη ποσότητα πλάκας και πέτρας σχηματίζεται γύρω από τα δόντια και κάτω από τα ούλα,οδηγώντας σταδιακά σε ανάπτυξη παθήσεων των ούλων(ουλίτιδα,περιοδοντίτιδα).
Για την μείωση του κινδύνου ανάπτυξης περιοδοντικής νόσου ή την μείωση της σοβαρότητας αυτής,χρειάζεται επαγγελματικός καθαρισμός και στίλβωση των δοντιών.

Ο καθαρισμός και η στίλβωση των δοντιών γίνεται στο ιατρείο με ειδικά εργαλεία και υλικά. Η πρώτη φάση καθαρισμού αφαιρεί τις εναποθέσεις της πλάκας και της τρυγίας. Συχνά αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής υπερήχων και τη χρήση ειδικών ξέστρων χειρός. Η δεύτερη φάση είναι η στίλβωση(γυάλισμα) των δοντιών που κάνει την επιφάνεια λεία αφαιρώντας παράλληλα τις χρωστικές κάνοντας τα δόντια λευκά και φωτεινά. Επιπλέον, λειαίνει τυχόν μικροανωμαλίες της επιφάνειας των δοντιών προστατεύοντας αυτά από περαιτέρω συγκέντρωση μικροβιακής πλάκας.
Ο καθαρισμός και η στίλβωση των δοντιών πρέπει να γίνεται ανά τακτά διαστήματα(κάθε εξάμηνο) και είναι σημαντικό να θυμάστε πως το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών με φθοριούχο οδοντόπαστα διατηρεί καθαρά τα δόντια μέχρι τον επόμενο 6μηνιαίο επαγγελματικό καθαρισμό αυτών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

καρκίνος του στόματος,έλεγχος καρκίνου του στόματοςΠολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι μόνο οι καπνιστές ή όσοι χρησιμοποιούν άλλες μορφές καπνού κινδυνεύουν από καρκίνο του στόματος.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι 25% ή περισσότεροι από τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια δεν είχαν καμμία έξη υψηλού κινδύνου που σχετίζεται με τον καρκίνο του στόματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ολοκληρώνουμε διεξοδικές εξετάσεις καρκίνου του στόματος κατά τη διάρκεια κάθε εξάμηνης οδοντιατρικής εξέτασης.

Όταν ανιχνεύεται στα πρώτα στάδια, ο καρκίνος του στόματος είναι συχνά θεραπεύσιμος.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ SEALANTS

εμφράξεις οπών και σχισμών,προληπτικές εμφράξεις δοντιών,sealantsΘέλουμε να δώσουμε στα παιδιά σας κάθε ευκαιρία θετικής οδοντιατρικής εμπειρίας κατά τη μετάβαση στην ενηλικίωση.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι η τοποθέτηση προληπτικών εμφράξεων(sealants) ή ελάχιστα επεμβατικών αποκαταστάσεων στα νεογιλά δόντια που έχουν ανατείλλει.

Τα sealants είναι ένας καλός τρόπος μείωσης της πιθανότητας μελλοντικών σφραγισμάτων ενώ συγχρόνως το δόντι καθαρίζεται πιο εύκολα με το βούρτσισμα.

Το sealant είναι ένα λεπτόρευστο σύνθετο ή πλαστικό βιουλικό που τοποθετείται στις εσοχές (βοθρία και αύλακες) των μασητικών επιφανειών των πίσω δοντιών,δηλαδή τους προγομφίους και γομφίους.

Επίσης,μπορεί να τοποθετηθεί στις εσωτερικές επιφάνειες των προσθίων δοντιών όταν αυτές εμφανίζουν αυλακώσεις. Συνήθως αυτές οι αυλακώσεις των δοντιών είναι τόσο στενές που οι τρίχες της οδοντόβουρτσας δε μπορούν να εισέλθουν ώστε να τις καθαρίσουν αποτελεσματικά.

Για να προλάβουμε τη συγκέντρωση μικροβίων σε αυτές τις κοιλότητες,που οδηγούν σε ανάπτυξη τερηδόνας,σφραγίζουμε αυτές έτσι ώστε να μπορούν να καθαρίζονται αποτελεσματικά με την οδοντόβουρτσα.

ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΡΥΓΜΟΥ

νάρθηκες νυκτός,νάρθηκες βρυγμού,νάρθηκες για βρουξισμό,θεραπεία βρυγμούΩς βρυγμός (βρουξισμός) χαρακτηρίζεται το σφίξιμο και τρίψιμο των δοντιών κατα τη διάρκεια της ημέρας ή νύχτας.
Οφείλεται σε ψυχογενή αίτια(άγχος) και η μακροχρόνια παραμονή του οδηγεί σε φθορά των δοντιών και βλάβη των αρθρικών επιφανειών των γνάθων.

Μπορεί να συνοδεύεται ή όχι από κλινικά συμπτώματα όπως κεφαλαλγίες,θόρυβο κατά τη μάσηση,μειωμένο άνοιγμα του στόματος ή κλείδωμα της γνάθου κ.α.
Εάν τρίβετε ή σφίγγετε τα δόντια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του ύπνου χρειάζεστε ένα νάρθηκα αντιμετώπισης του βρυγμού(βρουξισμού).
Οι νάρθηκες βρυγμού εξουδετερώνουν την πίεση της κάτω γνάθου και δημιουργούν μια φυσική ασπίδα μεταξύ των άνω και κάτω δοντιών προστατεύοντας αυτά από περαιτέρω βλάβη. Μπορούν επίσης να μειώσουν τους ήχους που προκαλούνται από το τρίψιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Κατασκευάζονται από ειδικό βιουλικό, ελαστικό, πλαστικό ή ακρυλικό και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του στόματος ενός ασθενούς.

Οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται με ασυνείδητο σφίξιμο και τρίψιμο των δοντιών, μπορεί να πιστεύουν ότι η μόνη τους ελπίδα είναι να βρουν έναν τρόπο διακοπής αυτής της συνήθειας, αλλά δυστυχώς, οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν βρουξισμό(σφίξιμο και τρίψιμο των δοντιών) ενώ κοιμούνται και αδυνατούν να ελέγξουν αυτό το πρόβλημα. Γι' αυτούς τους ασθενείς μια απλή προσαρμοσμένη στοματική συσκευή μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική λύση. Οι ασθενείς απλώς κουμπώνουν τη μικρή συσκευή στη θέση της στα δόντια της άνω γνάθου. Αυτό θέτει ένα φυσικό φραγμό μεταξύ άνω και κάτω δοντιών εμποδίζοντας έτσι τη φθορά ή τη βλάβη που μπορεί να συμβεί όταν ο βρουξισμός παραμείνει χωρίς κάποια θεραπευτική αντιμετώπιση.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

αθλητικοί νάρθηκες,νάρθηκες άθλησης,νάρθηκες προστασίας δοντιών κατά την άθληση,νάρθηκες στόματος και αθλητικές δραστηριότητεςΟι αθλητικοί νάρθηκες είναι συσκευές κατασκευασμένες από ειδικό βιουλικό που καλύπτει τα δόντια προστατεύοντας αυτά από χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Οι αθλητικοί νάρθηκες αποτελούν σημαντικό αναπόσπαστο μέρος του αθλητικού εξοπλισμού για κάθε αθλητή που ασχολείται με αθλήματα που εμπεριέχουν πτώσεις,σωματική επαφή ή ιπτάμενα αντικείμενα. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο,το μπάσκετ,το baseball, το soccer, το hockey, το skateboarding, η γυμναστική,το mountain biking — οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο στόμα.

Οι αθλητικοί νάρθηκες τυπικά καλύπτουν τα δόντια της άνω γνάθου,και είναι ειδικά σχεδιασμένοι να προστατεύουν από κάταγμα των δοντιών,σχίσιμο των χειλεών και άλλη βλάβη του στόματος. Εάν φοράτε ορθοδοντικά σιδεράκια ή άλλη ακίνητη οδοντιατρική συσκευή(όπως γέφυρα),χρειάζεται επίσης η προστασία αυτών των δοντιών με νάρθηκα.

ΦΘΟΡΙΩΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

φθορίωση των δοντιών,δόντια,φθόριο

Το φθόριο είναι ένα φυσικό ορυκτό το οποίο, όταν ενσωματώνεται στη δομή του δοντιού, καθιστά τα δόντια ιδιαίτερα ανθεκτικά σε φθορά ή διάβρωση.

Είτε είστε ενήλικες είτε μικροί ασθενείς θα φροντίσουμε να έχετε μια υπέροχη εμπειρία στο ιατρείο μας.

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες προληπτικής, οικογενειακής, επανορθωτικής και αισθητικής οδοντιατρικής.

ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ/ΣΤΟΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ

οδοντόπαστες,στοματικά διαλύματα,οδοντικό νήμαΤο βούρτσισμα των δοντιών και η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος είναι απαραίτητα για τη διατήρηση άριστης στοματικής υγείας.

Στο ιατρείο μας σας προτείνουμε επιστημονικά αποδεκτούς τρόπους για τη βελτίωση της φροντίδας υγεινής στο σπίτι σας.

Ένα από τα πιο κοινά πράγματα που μας ρωτούν οι ασθενείς είναι ποια προϊόντα είναι τα καλύτερα και η απάντηση είναι σχεδόν πάντα - εξαρτάται.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πως διάφορες οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα και άλλα προϊόντα υγιεινής μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη καθημερινή φροντίδα των δοντιών στο σπίτι σας. Ένας καλός κανόνας είναι να ελέγξετε τις επιστημονικές αξιώσεις που αναγράφονται επάνω στην ετικέτα πριν επιλέξετε κάποιο προϊόν στοματικής υγιεινής.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

οδοντιατρική για όλη την οικογένειαΌταν μεγαλώνεις μια οικογένεια, οι ώρες είναι γεμάτες. Δεν έχετε το χρόνο να επισκεφθείτε διάφορα οδοντιατρεία για να καλύψετε τις ξεχωριστές οδοντιατρικές ανάγκες των μελών της οικογενείας σας. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την παράβλεψη μιας σημαντικής οδοντιατρικής επίσκεψης.

Στο ιατρείο μας, διευκολύνουμε την οικογένειά σας να διατηρεί τα οδοντιατρικά ραντεβού.

Βλέπουμε ασθενείς όλων των ηλικιών για την διατήρηση υγειών, όμορφων χαμόγελων.

Παρέχουμε ολοκληρωμένη οδοντιατρική φροντίδα των αγαπημένων σας προσώπων σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic