Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα
Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"

Θεραπεία Κροταφογναθικής Διάρθρωσης – Αθήνα

Θεραπεία Δυσλειτουργίας Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

κροταφογναθική διάρθρωση,δυσλειτουργία κροταφογναθικής διάρθρωσης,σύνδρομο κροταφογναθικής διάρθρωσηςΟι κροταφογναθικές διαρθρώσεις (ΚΓΔ) είναι οι μικροί συνδετικοί ιστοί που συνδέουν την κάτω γνάθο(σιαγόνα) με το οστούν του κρανίου και επιτρέπουν μια πλήρη, άνετη σειρά κινήσεων της γνάθου.

Επειδή αυτές οι μικρές, τριγωνικές αρθρώσεις είναι τόσο ευαίσθητες, μπορεί εύκολα να υποστούν ένταση ή βλάβη.

Όταν συμβαίνει αυτή η βλάβη, οι προκύπτουσα κλινική εικόνα είναι γνωστή ως δυσλειτουργία της ΚΓΔ .

Για έναν ασθενή που πάσχει από δυσλειτουργία της ΚΓΔ, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών για την ανακούφιση του πόνου των γνάθων και την αποκατάσταση του πλήρους εύρους της κίνησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως εάν παρουσιάσετε κάποιο πόνο στη γνάθο ή μειωμένη κίνηση που μπορεί να είναι ενδεικτική δυσλειτουργίας της ΚΓΔ.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΓΔ

κροταφογναθική διάρθρωση,διάγνωση δυσλειτουργίας κροταφογναθικής διάρθρωσης,διάγνωση συνδρόμου κροταφογναθικής διάρθρωσης,θεραπεία δυσλειτουργίας κροταφογναθικής διάρθρωσης,θεραπεία συνδρόμου κροταφογναθικής διάρθρωσηςΠριν αρχίσουμε τη θεραπεία ασθενών με δυσλειτουργία της ΚΓΔ, πρέπει να κάνουμε μια πλήρη και ακριβή διάγνωση.

Παρακολουθούμε τα κοινά προειδοποιητικά συμπτώματα δυσλειτουργίας της ΚΓΔ κατά τη διάρκεια κάθε εξαμηνιαίου ελέγχου, αλλά μέχρι αυτή η κατάσταση να εξελιχθεί τα συμπτώματα είναι συχνά ήπια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν τρισδιάστατο αξονικό τομογράφο για να δούμε πώς ακριβώς είναι η σχέση της γνάθου και η σύγκλειση των δοντιών ώστε να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη δυσλειτουργία του ΚΓΔ ακόμα και σε πρώιμα στάδια.

Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις κοινές εκδηλώσεις δυσλειτουργίας της ΚΓΔ και πρέπει να μας ενημερώσουν αμέσως εάν αντιμετωπίζουν κάποια από τις παρακάτω συμπτώματα:

✔ Πόνο στη γνάθο, ειδικά όταν ανοίγετε ή κλείνετε το στόμα
✔Θόρυβο τριψίματος ή ξυσίματος κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του στόματος
✔ Παρεμπόδιση της κίνησης ή πλήρης ακινησία της κάτω γνάθου
✔ Πόνος που αντανακλά στο κεφάλι,στον αυχένα και στην πλάτη
✔ Χρόνιους, σοβαρούς πονοκεφάλους
✔ Πόνος ή χτύπημα στα αυτιά

ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗΣ/ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΧΙΣΜΟΣ

δυσλειτουργία κροταφογναθικής διάρθρωσης,εξισορρόπηση σύγκλεισης δοντιών,εκλεκτικός τροχισμός δοντιώνΕπειδή η αιτία της δυσλειτουργίας της ΚΓΔ είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστεί, μπορεί να υπάρχουν πολυάριθμες μέθοδοι για την ανακούφιση αυτής της οδυνηρής κατάστασης και την αποκατάσταση της πλήρους κίνησης της κάτω γνάθου.

Κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο μας,θα ξεκινήσουμε συζητώντας τρόπους για την αποτροπή περιττής έντασης ή βλάβης αλλάζοντας συνήθειες όπως:

✔Δάγκωμα νυχιών, πάγου ή μολυβιών και άλλες κακές συνήθειες μάσησης και δαγκώματος
✔ Αδικαιολόγητα επίπεδα άγχους
✔ Σφίξιμο και τρίψιμο των δοντιών,κατάσταση γνωστή ως βρυγμός ή βρουξισμός.

Θα εξετάσουμε κάθε μία από τις παραπάνω έννοιες και θα σας βοηθήσουμε να αλλάξετε αυτές τις έξεις αποφεύγοντας έτσι τη δυσλειτουργία της ΚΓΔ ή μειώνοντας τα συμπτώματα αυτής.

Επιπλέον, μπορούμε να σας ενθαρρύνουμε στη εκτέλεση καθημερινών ασκήσεων χαλάρωσης της γνάθου προκειμένου να αποκαταστήσετε την ισσοροπία της κάτω γνάθου και να ανακουφιστείτε από τον πόνο και τη φλεγμονή. Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο μας και την εξέτασή σας,αν κρίνεται απαραίτητο,θα σας προμηθεύσουμε με ειδικό σετ ασκήσεων χαλάρωσης της κάτω γνάθου.

Τα ορθοδοντικά προβλήματα είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πολλοί ασθενείς βιώνουν συμπτώματα δυσλειτουργίας της ΚΓΔ. Για αυτούς τους ασθενείς, μπορούμε να συνεργαστούμε με έναν ορθοδοντικό για να διορθώσουμε τη θέση των δοντιών αποτρέποντας έτσι τον συνεχή πόνο και να βελτιώσουμε την κινητικότητα των γνάθων.

Πιθανότατα θα προτείνουμε επίσης την λήψη κάποιων ειδικών αναλγητικών φαρμάκων, ζεστές κομπρέσες και πάγο για ανακούφιση από τον πόνο και τη μείωση της φλεγμονής.

Μετά την σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα και πλήρη χαλάρωση της κάτω γνάθου μπορεί να προχωρήσουμε σε ανάλυση της σύγκλεισης έτσι ώστε να εντοπίσουμε πρόωρες επαφές των δοντιών που εκτρέπουν την κάτω γνάθο από τη θέση της και οδηγούν σε σύσπαση των μυών αυτής. Μετά τον εντοπισμό των πρόωρων επαφών προχωράμε στον εκλεκτικό τροχισμό αυτών έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μια ισορροπημένη θέση της κάτω γνάθου.

ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗΣ

θεραπεία δυσλειτουργίας κροταφογναθικής διάρθρωσης,νάρθηκες σύγκελισης,νάρθηκας θεραπείας δυσλειτουργίας κροταφογναθικής διάρθρωσης,νάρθηκες θεραπείας βρυγμού Οι νάρθηκες σύγκλεισης είναι εξειδικευμένες συσκευές που κατασκευάζονται από ειδικά υλικά και φοριούνται από τον ασθενή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τοποθετούν την κάτω γνάθο στην ιδανική θέση ανάπαυσης και αποτρέπουν περιττές κινήσεις αυτής. Αυτό ανακουφίζει την κροταφογναθική διάρθρωση από την ένταση και αποτρέπει περαιτέρω ένταση και βλάβη αυτών.

Όταν φοριούνται για μερικές μόνο νύχτες, οι πάσχοντες από σύνδρομο ΚΓΔ συνήθως εμφανίζουν σημαντική ανακούφιση από τον πόνο, μειωμένη φλεγμονή και βελτιωμένο εύρος κίνησης της κάτω γνάθου.

Ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου θεραπείας της ΚΓΔ, η χρήση των νάρθηκων σύγκεισης κατά τη διάρκεια του ύπνου(ή κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν είναι εφικτό) μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική για τη βελτίωση της συνολικής άνεσης και λειτουργίας της κάτω γνάθου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic