Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα
Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"

Θεραπεία Άπνοιας ύπνου – Αθήνα

Τι είναι η άπνοια ύπνου?

άπνοια ύπνου,υπνική άπνοια,ροχαλητό,θεραπεία ροχαλητού,θεραπεία άπνοιας ύπνου,θεραπεία υπνικής άπνοιαςΗ άπνοια ύπνου χαρακτηρίζεται ως σοβαρή διαταραχή ύπνου που συμβαίνει όταν η αναπνοή ενός ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα άτομα με μη θεραπευμένη άπνοια ύπνου σταματούν να αναπνέουν επανειλημμένα κατά τον ύπνο, μερικές φορές με υψηλή συχνότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος - και το υπόλοιπο σώμα - μπορεί να μην λαμβάνει αρκετό οξυγόνο.

Υπάρχουν δύο τύποι άπνοιας ύπνου:

Αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA): Η συνηθέστερη από τις δύο μορφές άπνοιας προκαλείται από την απόφραξη του αεραγωγού, συνήθως όταν ο μαλακός ιστός στο πίσω μέρος του λαιμού καταρρέει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Κεντρική άπνοια ύπνου: Σε αντίθεση με την OSA, ο αεραγωγός δεν αποκλείεται, αλλά ο εγκέφαλος δεν σηματοδοτεί τους μύες να αναπνέουν, λόγω της αστάθειας στο κέντρο ελέγχου του αναπνευστικού συστήματος.

Η έρευνα δείχνει ότι 1 στους 15 Αμερικανούς, που ισούται με περίπου 18 εκατομμύρια άτομα, πάσχει από κάποια μορφή άπνοιας.

Λόγω πολλών μύθων σχετικά με αυτή τη διαταραχή, η κατάσταση μπορεί να μείνει χωρίς θεραπεία.

ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?

Η άπνοια ύπνου είναι το ροχαλητό

Μύθος. Το ροχαλητό μπορεί να είναι σύμπτωμα της διαταραχής του ύπνου, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο. Οι άνθρωποι με άπνοια ύπνου σταματούν να αναπνέουν έως και 400 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτές οι παύσεις διαρκούν 10 έως 30 δευτερόλεπτα και ακολουθούνται συνήθως από ένα ροχαλητό όταν η αναπνοή ξαναρχίζει. Αυτό διακόπτει τον κύκλο του ύπνου και μπορεί να νοιώθετε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η άπνοια ύπνου δεν είναι μεγάλο πρόβλημα

Μύθος. Όλες αυτές οι διακοπές στον ύπνο έχουν επίπτωση στο σώμα και το μυαλό σας. Όταν η κατάσταση παραμένει αθεράπευτη, συνδέεται με τραύματα που σχετίζονται με την εργασία, την οδήγηση, καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Η άπνοια ύπνου αναστέλλει την αναπνοή σας

Γεγονός. Ο συνηθέστερος τύπος της διαταραχής είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου ή η OSA. Συμβαίνει όταν η γλώσσα σας, οι αμυγδαλές ή άλλοι ιστοί στο πίσω μέρος του στοματός σας εμποδίζουν τον αεραγωγό σας. Όταν προσπαθείτε να εισπνεύσετε, ο αέρας δεν μπορεί να περάσει. Η κεντρική άπνοια ύπνου είναι λιγότερο συχνή από την OSA. Σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν σηματοδοτεί πάντα το σώμα να αναπνεύσει όταν πρέπει.

Μόνο οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι πάσχουν από την άπνοια ύπνου

Μύθος. Οι γιατροί υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν άπνοια ύπνου. Είναι πιο συνηθισμένη μετά την ηλικία των 40 ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Είναι πολύ πιθανό να έχετε άπνοια ύπνου εάν είστε υπέρβαροι, άνδρας, Αφρο-Αμερικανός ή Λατίνος. Η διαταραχή τείνει επίσης να εκδηλώνεται στα μέλη όλης της οικογένειας.

Το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Μύθος. Μπορεί να σας χαλαρώσει, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την ποιότητα ξεκούρασης που χρειάζεστε. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς στο πίσω μέρος του φαρυγγά σας πράγμα που καθιστά ευκολότερο τον αποκλεισμό των αεραγωγών σε άτομα με άπνοια ύπνου. Τα χάπια ύπνου έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Η άπνοια ύπνου είναι σπάνια στα παιδιά

Μύθος. Το OSA είναι συνηθισμένο σε παιδιά, σε ποσοστά 10%. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα είναι ήπια και το παιδί τελικά το ξεπερνά. Αλλά κάποια μπορεί να αρχίσουν να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς ή σοβαρά ιατρικά προβλήματα εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει

Γεγονός. Μπορείτε να μειώσετε την εκδήλωση της άπνοιας ύπνου όταν μειώσετε ακόμη και λίγο το σωματικό σας βάρος. Εάν είστε παχύσαρκος, μιλήστε στο γιατρό σας για την έναρξη ενός προγράμματος απώλειας βάρους. Βοηθά επίσης η διακοπή του καπνίσματος, γι'αυτό ρωτήστε για θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν.

Η κατάκλιση στο πλάι μπορεί να βοηθήσει

Γεγονός. Αν κοιμάστε ανάσκελα, η βαρύτητα μπορεί να ωθήσει τους ιστούς του λαιμού προς τα κάτω, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες φραγμού του αεραγωγού σας. Ξαπλώστε στο πλάι για να ανοίγει ο λαιμός σας. Ορισμένα μαξιλάρια μπορούν να σας βοηθήσουν για να σας κρατήσουν στο πλάι.

Μπορεί να βοηθήσει ένας ειδικός νάρθηκας

Γεγονός. Ένας οδοντίατρος ή ορθοδοντικός μπορεί να σας τοποθετήσει μια ειδική συσκευή για να διευκολύνει την ήπια άπνοια ύπνου. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη ειδικά για εσάς και ρυθμίζει τη θέση της κάτω γνάθου και της γλώσσας. Την φοράτε κατά τη διάρκεια του ύπνου για να διατηρήσετε τον αεραγωγό ανοιχτό ενώ κοιμάστε.

Το CPAP είναι μια αποτελεσματική θεραπεία

Γεγονός. Πρόκειται για συνεχή θετική πίεση των αεραγωγών. Μια μηχανή CPAP διοχετεύει μια σταθερή ροή αέρα στον αεραγωγό σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή μέχρι να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να κρατήσει τον αεραγωγό ανοιχτό ενώ κοιμάστε. Είναι η πιο κοινή θεραπεία για ενήλικες με μέτριο έως σοβαρό OSA.

Η χειρουργική επέμβαση είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διορθώσετε την άπνοια

Μύθος. Για μερικούς ανθρώπους, μια επέμβαση μπορεί να θεραπεύσει το OSA. Ένα καλό παράδειγμα είναι ένα παιδί με μεγάλες αμυγδαλές που εμποδίζουν τον αεραγωγό του. Οι γιατροί μπορούν να αφαιρέσουν τις αμυγδαλές για να λύσουν το πρόβλημα. Μερικοί ενήλικες μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματά τους με χειρουργική επέμβαση για να συρρικνωθούν ή να σκληρύνουν τους χαλαρούς ιστούς, αλλά αυτό δεν είναι καλή επιλογή για όλους.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας επέμβασης πριν αποφασίσετε.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΣΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ

Η άπνοια ύπνου μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και τα παιδιά.

Οι παράγοντες κινδύνου για την άπνοια ύπνου περιλαμβάνουν:

✔Το φύλλο(αν είστε άνδρας)

✔Υπάρχει υπερβολικό βάρος

✔Είσθε πάνω από την ηλικία των 40 ετών

✔Έχετε μεγάλο μέγεθος λαιμού (43 cm ή και περισσότερο στους άνδρες και 41 cm ή και περισσότερο στις γυναίκες)

✔Έχετε μεγάλες αμυγδαλές, μεγάλη γλώσσα ή μικρή κάτω γνάθο

✔Έχετε οικογενειακό ιστορικό άπνοιας ύπνου

✔ Πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή GERD

✔ Ρινική απόφραξη οφειλόμενη σε ανωμαλίες του διαφράγματος, αλλεργίες ή προβλήματα των παραρινικών κόλπων.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ

Μερικές από τις επιπτώσεις της άπνοιας ύπνου είναι την αίσθηση έντονης υπνηλίας και η δυσκολία συγκέντρωσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πιο επιζήμιες, όπως η κατάθλιψη, η ευερεθιστότητα και ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν ένα άτομο έχει άπνοια ύπνου, αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής, υψηλής αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στο ιατρείο μας, παίρνουμε πολύ σοβαρά την αντιμετώπιση της άπνοιας ύπνου. Εάν αισθάνεστε ότι μπορεί να πάσχετε από άπνοια ύπνου, καλέστε στο ιατρείο μας και κλείστε ραντεβού για μια αξιολόγηση, ώστε να μπορέσετε να λάβετε την απόφαση για επίτευξη καλλίτερου ύπνου και βελτίωση της υγεία σας. Θα φροντίσουμε να έχετε μια θαυμάσια εμπειρία στο ιατρείο μας.

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες προληπτικής, οικογενειακής, επανορθωτικής και αισθητικής οδοντιατρικής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε άπνοια ύπνου, πρέπει να υποβληθείτε σε έλεγχο για τη σωστή διάγνωση της κατάστασης.

Υπάρχουν διάφοροι διαθέσιμοι τύποι ελέγχου. Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι η πολυσομνογραφία(polysomnography). Αυτή η μέθοδος παρακολουθεί τα κύματα του εγκεφάλου σας, τα επίπεδα οξυγόνου και άλλες πληροφορίες ενώ κοιμάστε σε ένα κέντρο μελέτης.

Ως εναλλακτική λύση, υπάρχει επίσης μια επιλογή μελέτης ύπνου στο σπίτι. Με βάση τα αποτελέσματα, δημιουργούμε το προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας που χρειάζεστε ώστε να αναπνεύσετε ευκολότερα και να κοιμηθείτε καλύτερα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic