Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα
Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"

Στεφάνες και Γέφυρες – Αθήνα

Αποκατέστησε και Σώσε τα Φυσικά σου Δόντια Σήμερα!

 

ΣΤΕΦΑΝΕΣ

στεφάνες,κορώνες

Οι στεφάνες είναι προσθετικές αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται και τοποθετούνται σε ένα δόντι που έχει υποστεί μεγάλη φθορά και δεν μπορεί να αποκατασταθεί με πιο συντηρητικό τρόπο, όπως σφράγισμα.

Αυτές μπορούν να κατασκευαστούν με διάφορα υλικά, όπως σύνθετη ρητίνη, μεταλλοπορσελάνη και διάφορα σύγχρονα κεραμικά υλικά.

Συγκολλώνται μόνιμα στο δόντι με ειδικές κονίες (κόλλες) αποκαθιστώντας έτσι τη λειτουργία και αισθητική του δοντιού.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συνιστώνται στεφάνες στο στόμα σας. Μπορούν να παρέχουν ανακούφιση από δυσφορία εάν το δόντι σας έχει μια ρωγμή στο εσωτερικό του. Επιπλέον, αγκαλιάζουν και ενισχύουν τα δόντια που έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό (μεγάλη τερηδόνα στο παρελθόν). Στα δόντια που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία ριζικών σωλήνων, συνιστώνται στεφάνες για την πρόληψη κατάγματος. Τέλος,οι στεφάνες μπορούν να αποκαταστήσουν τη αντοχή και την ομορφιά στα δόντια με μεγάλες τερηδόνες γύρω από τα παλιά σφραγίσματα.

Μια στεφάνη μπορεί να κατασκευαστεί με διάφορα υλικά, όπως χρυσό, πορσελάνη ή κεραμικό, συχνά σε συνδυασμό αυτών.
Για την κατασκευή τους, το πρώτο μας βήμα περιλαμβάνει την ανακάλυψη και απομάκρυνση όλων των επιβλαβών υλικών και κατεστραμένων οδοντικών ουσιών. Μόλις αφαιρεθεί η τερηδόνα, ίσως χρειαστεί να γίνει η ανασύσταση του δοντιού(χτίσιμο του κατεστραμένου τμήματος του δοντιού) πριν την τοποθέτηση της στεφάνης. Στη συνέχεια η στεφάνη κατασκευάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζει άριστα στο δόντι.

Κατά τη διάρκεια της ενδιάμεσης περιόδου, δηλαδή μεταξύ της λήψης του αποτυπώματος στο ιατρείο και την επιστροφή της ολοκληρωμένης στεφάνης από το εργαστήριο, θα έχετε μια προσωρινή στεφάνη στο δόντι σας.

ΓΕΦΥΡΕΣ

οδοντιατρικές γέφυρες

Οι γέφυρες είναι προσθετικές αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται και αναπληρώνουν ένα ή περισσότερα χαμένα δόντια.

Μια γέφυρα αποτελείται από τα συγκρατήματα (μέρη της γέφυρας που εφαρμόζουν στα δόντα στηρίγματα) και το γεφύρωμα ή ενδιάμεσο δόντι που αποκαθιστά το δόντι που λείπει.

Για την κατασκευή τους προυπόθεση είναι η ύπαρξη τουλάχιστον δυο δοντιών-στηριγμάτων,ένα μπροστά και ένα πίσω της νωδής περιοχής (περιοχή που λείπουν τα δόντια).

Κατασκευάζονται με διάφορα υλικά,όπως σύνθετη ρητίνη, μεταλλοπορσελάνη και διάφορα σύγχρονα κεραμικά υλικά.

Συγκολλώνται μόνιμα στα δόντια στηρίγματα με ειδικές κονίες(κόλλες) αποκαθιστώντας έτσι τη λειτουργία και αισθητική των δοντιών που λείπουν.

Οι στεφάνες και οι γέφυρες είναι δύο από τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές μεθόδους αποκατάστασης των δοντιών που διατίθενται εδώ και δεκαετίες.

Στο οδοντιατρείο μας χρησιμοποιούμε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουμε αποκαταστάσεις που φαίνονται και γίνονται αισθητές σαν φυσικά δόντια και οι οποίες,με σωστή φροντίδα, παραμένουν στο στόμα σας για πολλά χρόνια.

Οι στεφάνες είναι αποκαταστάσεις που ταιριάζουν απόλυτα επάνω σε κατεστραμμένες οδοντικές δομές για την προστασία και επισκευή των δοντιών και οι γέφυρες χρησιμοποιούν οδοντικές στεφάνες για να υποστηρίξουν ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια τα οποία αντικαθιστούν τα φυσικά δόντια που λείπουν.

Μία γέφυρα είναι σαν δύο ή περισσότερες στεφάνες που φέρουν ένα ή περισσότερα τεχνητά δόντια (γεφυρώματα) μεταξύ τους. Είναι μια από τις πιθανές λύσεις που αντικαθιστούν τα χαμένα δόντια.

Οι γέφυρες προσφέρουν πολλά οφέλη. Αυτές μπορούν να αναδιανείμουν τις δυνάμεις μάσησης που δεν είναι ισορροπημένες όταν λείπουν τα φυσικά δόντια. Επίσης, καλύπτουν τα ούλα στην περιοχή των χαμένων δοντιών διατηρώντας τα δόντια σε σταθερή θέση (επειδή τα δόντια έχουν την τάση να μετατοπίζονται μετά την αφαίρεση ενός γειτονικού ή απέναντι δοντιού),αποτρέποντας ταυτόχρονα την οστική απώλεια.

Δεδομένου ότι οι γέφυρες περιλαμβάνουν περισσότερα από ένα δόντια, συνήθως απαιτούν περισσότερα από τα συνήθη δύο ραντεβού που χρειάζονται για την κατασκευή μιας στεφάνης.

Αν φροντιστούν σωστά, δηλαδή με τακτικές 6μηνιαίες προληπτικές εξετάσεις,καθαρισμό και ακτινογραφίες, οι γέφυρες μπορεί να παραμείνουν στο στόμα σας τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Οι στεφάνες μπορεί να παραμείνουν ακόμη περισσότερο.

Εκτός από τις στεφάνες και γέφυρες, άλλος συνηθισμένος τρόπος αντικατάστασης χαμένων δοντιών είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Όπως αναφέρθηκε, οι στεφάνες μπορούν να κατασκευαστούν από μια μεγάλη ποικιλία υλικών, διευρύνοντας έτσι την ικανότητά τους να ικανοποιούν ορισμένες ανάγκες.

Μια από τις πιο συνηθισμένες οδοντικές στεφάνες που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική περιλαμβάνουν εκείνες που κατασκευάζονται με μεταλλικά κράμματα. Αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες χρυσού, πλατίνας ή βασικά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του κοβαλτίου-χρωμίου ή του νικελίου-χρωμίου, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Μπορούν να αντέξουν πολύ καλά τις δυνάμεις σύγκλεισης και μάσησης και σπάνια σπάζουν ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χρήσης. Ωστόσο, η μεταλλική εμφάνισή τους συχνά δεν γίνεται αποδεκτή από τους ασθενείς.

Εναλλακτικά, οι στεφάνες μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από φυσικότερα υλικά όπως κεραμικά. Όλα τα κεραμικά, ή ολοκεραμικά όπως συχνά αποκαλούνται, προσφέρουν πιο φυσικό χρώμα που δεν μοιάζει μόνο με τα φυσικά δόντια, αλλά αντανακλά το φως με τον ίδιο τρόπο των φυσικών δοντιών. Αυτό τα καθιστά την καλύτερη επιλογή αν σκοπεύετε να αποκαταστήσετε δόντια που είναι ορατά στο χαμόγελό σας. Ωστόσο, ανάλογα με το δόντι, οι όψεις πορσελάνης μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Τέλος, ένας συνδυασμός τόσο μεταλλικών κραμάτων όσο και πορσελάνης μπορεί να λειτουργήσει για την αποκατάσταση των δοντιών σας, παρέχοντας ταυτόχρονα μια αισθητική λύση. Οι μεταλλοκεραμικές στεφάνες (συνδυασμός μετάλλου και πορσελάνης) επιτρέπουν το ταίριασμα του χρώματος με τα υπάρχοντα φυσικά δόντια σας, δημιουργούν μια ισχυρότερη βάση για την κατεστραμμένη δομή των δοντιών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις γέφυρες για πρόσθετη αντοχή και στήριξη.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Το κόστος των στεφανών είναι δύσκολο να προσδιοριστεί για διάφορους λόγους. Πρώτα απ' όλα, οι ανάγκες κάθε ασθενούς είναι διαφορετικές, οπότε η στεφάνη που θέλουν έναντι της στεφάνης που χρειάζονται θα δημιουργήσει μια σημαντική διαφορά στην τιμή. Για παράδειγμα, οι μεταλλικές στεφάνες τείνουν να είναι φθηνότερες επειδή είναι λιγότερο κοστοβόρες, σε σύγκριση με τις στεφάνες πορσελάνης οι οποίες προσφέρουν μια πιο φυσική εμφάνιση και συνεπώς κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Ωστόσο, το μέσο κόστος μιας στεφάνης μπορεί να κυμανθεί από 250 έως 600 ευρώ ή περισσότερο. Αυτό το κόστος μπορεί να μειωθεί εάν διαθέτετε ανάλογη οδοντιατρική ιδιωτική ασφάλιση.

Εν ολίγοις, τα οφέλη από την αποκατάσταση των δοντιών με τοποθέτηση μιας στεφάνης ή γέφυρας υπερβαίνουν κατά πολύ τις συνέπειες από την μη κάλυψη των κατεστραμένων δοντιών. Ακριβώς όπως ένα σφράγισμα προστατεύει ένα δόντι από μικροβιακή καταστροφή, οι στεφάνες βοηθούν στη διατήρηση της δομής και της λειτουργίας των δοντιών, αποτρέποντας την ανάγκη για εξαγωγή.

Ακόμη και αν οι στεφάνες φαίνονται ακριβές τη στιγμή που κατασκευάζονται, το κόστος της αντικατάστασης της ρίζας των δοντιών μέσω οδοντικών εμφυτευμάτων είναι πολύ πιο ακριβό και επεμβατικό συγκριτικά με την κάλυψη του δοντιού σας με μια στεφάνη.

Εάν έχετε κάποιο δόντι που έχει υποστεί βλάβη και δεν το έχετε ακόμη αντιμετωπίσει, σας προτείνουμε να προγραμματίσετε ένα δωρεάν ραντεβού μαζί μας.

Μπορούμε να σώσουμε τα δόντια σας και να κάνουμε τις καθημερινές σας λειτουργίες εύκολες ξανά!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic