Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα
Ματθαίος Παπακυρίτσης,Οδοντίατρος,προληπτική,αισθητική,επανορθωτική,οικογενειακή οδοντιατρική,χειρουργική στόματος και οδοντικά εμφυτεύματα

Θα Θέλατε ένα Λαμπερό Χαμόγελο?

This is the content for Layout Div Tag "LayoutDiv30"
Οδοντικά Εμφυτεύματα – Αθήνα

Οδοντοστοιχίες Συγκρατούμενες σε Εμφυτεύματα

οδοντοστοιχίες που στηρίζονται σε οδοντικά εμφυτεύματαΜια από τις θεραπευτικές λύσεις που πραγματικά μας ενθουσιάζουν είναι οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται σε εμφυτεύματα.

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε τι είναι οι οδοντοστοιχίες και τα οδοντικά εμφυτεύματα, αλλά ίσως δε γνωρίζετε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο μαζί στο ιατρείο μας. Θα κατανοήσετε πως γίνεται αυτό αν διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές.

Με απλά λόγια, ένα εμφύτευμα τοποθετείται μέσα στο οστούν της γνάθου αντικαθιστώντας μια ρίζα που λείπει. Μετά την επούλωση, τα εμφυτεύματα συνήθως καλύπτονται με μια στεφάνης πορσελάνης, αλλά υπάρχουν και άλλα εξαρτήματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτά.

Εδώ ανοίγει πραγματικά ο κόσμος των οδοντοστοιχιών που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα. Στην εικόνα φαίνονται τα μεταλλικά εξαρτήματα(O-Rings) που τοποθετούνται επάνω στα εμφυτεύματα και συγκρατούν την οδοντοστοιχία. Ο αριθμός αυτών των μεταλλικών εξαρτημάτων ποικίλλει,συνήθως 2 έως 4. Σε απόλυτη ελάχιστη τιμή, 2 εμφυτεύματα με τα αντίστοιχα συγκρατητικά μεταλλικά εξαρτήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συγκράτηση μιας οδοντοστοιχίας. Όταν χρησιμοποιούνται 4 εμφυτεύματα με τα αντίστοιχα συγκρατητικά στοιχεία, η οδοντοστοιχία είναι πολύ πιο σταθερή. Μια χρήσιμη αναλογία εδώ είναι να σκεφτούμε τα πόδια σε μια καρέκλα. Περισσότερα πόδια = μεγαλύτερη σταθερότητα. Η ισχύς σύνδεσης του οδοντοστοιχίας προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς και μπορεί εύκολα να αλλάξει. Αυτό μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε περαιτέρω την οδοντοστοιχία στις ανάγκες σας.

Ένας άλλος τρόπος συγκράτησης μιας οδοντοστοιχίας σε εμφυτεύματα είναι η δοκός,δηλαδή μια μεταλλική ράβδος που συνδέει δυο ή περισσότερα εμφυτεύματα. Επάνω στη ράβδο κουμπώνουν ειδικά συγκρατητικά στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στην οδοντοστοιχία. Η δοκός έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της ακόμα μεγαλύτερης σταθερότητας εξαιτίας της διεπαφής επιφάνειας της οδοντοστοιχίας με τη δοκό. Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα εμφυτεύματα βελτιώνονται όταν συνδέονται με μια δοκό αντί να λειτουργούν ανεξάρτητα όπως συμβαίνει με τα μεμονωμένα συγκρατητικά στοιχεία.

οδοντοστοιχίες που στηρίζονται σε οδοντικά εμφυτεύματαΣτη φωτογραφία φαίνεται μια οδοντοστοιχία που συγκτατείται μέσω δοκού σε οδοντικά εμφυτεύματα.

Για τους περισσότερους ασθενείς, συνιστούμε μια οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφυτεύματα και είναι αποσπώμενη. Ωστόσο, προσφέρουμε επίσης ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις, που σημαίνει ότι η οδοντοστοιχία τοποθετείται μόνιμα στα εμφυτεύματα και μπορεί μόνο να αφαιρεθεί από έναν οδοντίατρο. Συνήθως συνιστούμε τον αφαιρούμενο σχεδιασμό λόγω της δυνατότητας των ασθενών να καθαρίζουν πιο εύκολα τα εμφυτεύματα και την οδοντοστοιχία.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από αυτές τις σύντομες πληροφορίες, υπάρχουν πολλές επιλογές και πιθανοί συνδυασμοί στους οποίους τα εμφυτεύματα μπορούν να κάνουν τις οδοντοστοιχίες πιο σταθερές. Τα εμφυτεύματα δεν ενδείκνυνται μόνο για ασθενείς που τους λείπουν όλα τα δόντια τους. Αυτά και τα συνοδά συγκρατητικά στοιχεία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία για να κάνουν τις μερικές οδοντοστοιχίες πιο σταθερές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των συγκρατούμενων σε εμφυτεύματα οδοντοστοιχιών είναι η ικανότητα μείωσης του πάχους της ολικής οδοντοστοιχίας. Για παράδειγμα ας δούμε μια οδοντοστοιχία της άνω γνάθου. Σε σύγκριση με τις συμβατικές ολικές οδοντοστοιχίες που συγκρατούνται στον ουρανίσκο με την υποπίεση της βάσης τους, οι συγκρατούμενες σε εμφυτεύματα οδοντοστοιχίες παραμένουν στη θέση τους με τη βοήθεια των ειδικών συγκρατητικών στοιχείων, πράγμα που καθιστά ικανή την αφαίρεση μεγάλου όγκου υλικού της οδοντοστοιχίας που καλύπτει τον ουρανίσκο και ενοχλεί τον ασθενή. Όσοι φέρουν συμβατικές ολικές οδοντοστοιχίες γνωρίζουν πολύ καλά πως επηρεάζεται η γεύση και η ομιλία από την κάλυψη του ουρανίσκου.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η πρόοδος που έχει γίνει με την χρήση των εμφυτευμάτων. Στην υγειονομική περίθαλψη συνήθως αναφέρουμε κάτι που ονομάζεται πρότυπο φροντίδας, πράγμα που δείχνει την καλύτερη δυνατή θεραπεία και το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε οι ασθενείς μας όχι μόνο να είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε, αλλά να γνωρίζουμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποκαταστήσουμε την ποιότητα ζωής τους όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Η συγκράτηση της οδοντοστοιχίας στα εμφυτεύματα, με τη μία ή την άλλη μορφή, έχει γίνει αυτό το πρότυπο φροντίδας. Ο λόγος που είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με τις οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται σε εμφυτεύματα είναι επειδή αν λείπουν τα περισσότερα ή όλα τα δόντια σας, μπορεί να είναι η λύση για την ανάκτηση της ποιότητας ζωής που κάποτε απολαμβάνατε.

Είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας δούμε για μια δωρεάν συζήτηση για να εξετάσουμε μαζί ποια επιλογή είναι καλύτερη για την περίπτωσή σας. Επίσης,κατά τη συνάντηση θα σας αναλύσουμε τους τρόπους πληρωμής.

ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Θα παραμείνω χωρίς δόντια?

Ποτέ δε θα μείνετε χωρίς δόντια. Στις περισσότερες περιπτώσεις τοποθετούμε μια προσωρινή οδοντοστοιχία μέχρι την κατασκευή της αντίστοιχης μόνιμης. Η προσωρινή οδοντοστοιχία τοποθετείται αμέσως μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και διατηρείται στη θέση της σε όλη τη διάρκεια επούλωσης. Οι προσωρινή οδοντοστοιχία μπορεί να είναι ακίνητη ή αφαιρούμενη. Συνήθως η ακίνητη προσωρινή οδοντοστοιχία είναι πιο ευχάριστη. Ένα από τα οφέλη της προσωρινής οδοντοστοιχίας(ακίνητης ή αφαιρούμενης), πέρα από την αποκατάσταση ομιλίας και μάσησης, είναι η αποκατάσταση της αισθητικής του χαμόγελου. Μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα σχήμα και χρώμα δοντιών που ταιριάζει στο προσωπό σας το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται στη μόνιμη οδοντοστοιχία.

Πρόκειται να πονέσω?

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν λιγότερο πόνο από τον αναμενόμενο. Στην περίπτωση που πονέσετε θα λάβετε κάποιο παυσίπονο. Κάθε άνθρωπος βιώνει τον πόνο διαφορετικά. Εμείς θα φροντίσουμε πριν και μετά την επέμβαση να μη νοιώσετε πόνο.Ο κυριότερος παράγοντας του πόνου που αισθάνεστε σχετίζεται με την απόφαση να έχετε ή όχι ακίνητη προσωρινή οδοντοστοιχία. Ακίνητη προσωρινή οδοντοστοιχία σημαίνει λιγότερος πόνος. Μόλις ο πόνος από την αρχική χειρουργική επέμβαση υποχωρήσει, σπανίως αυτός και η ανάγκη λήψης αναλγητικών επανέρχονται.

Πόσο διαρκεί η περίοδος επούλωσης?

Συνήθως η περίοδος επούλωσης διαρκεί 4 μήνες αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερη(μέχρι 6 μήνες) αναλόγως της ποιότητας των ιστών.Εάν υπάρξει κάποια επιπλοκή ο χρόνος επούλωσης είναι μεγαλύτερος.

Θα χρειαστεί να πάρω κάποια άδεια από την εργασία μου?

Ενώ η άδεια 1-2 ημερών ενδείκνυται, μπορείτε να συνεχίσετε όποιο επίπεδο δραστηριότητας αισθάνεστε άνετα αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση. Αν χρειαστεί θα σας προσκομίσουμε μια επιστολή για τον εργοδότη σας.

Θα έχω κάποιους περιορισμούς στη διατροφή μου?

Πάντα ζητάμε να τρώτε μαλακές και κρύες τροφές για τους πρώτους 2 μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Επίσης να αποφεύγετε σκληρές ή τραγανές τροφές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Υπάρχουν επιπλοκές?

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους και τις επιπλοκές οποιασδήποτε περίπλοκης χειρουργικής επέμβασης. Οι δύο πιο συχνές επιπλοκές είναι, πρώτον, το σπάσιμο της βάσης της προσωρινής οδοντοστοιχίας (επειδή δεν έχουν μεταλλική βάση - οι τελικές οδοντοστοιχίες, από την άλλη πλευρά, κατασκευάζονται με μεταλλική βάση) και δεύτερον, η αποτυχία των εμφυτευμάτων. Όταν συναντάμε ένα αποτυχημένο εμφύτευμα, αυτό μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρήσης της προσωρινής οδοντοστοιχίας, δίνοντας τη δυνατότητα επούλωσης του οστού που θα επιτρέψει την τοποθέτηση νέου εμφυτεύματος. Δεν θα χρεωθείτε επιπλέον για διαδικασίες που προκύπτουν από επιπλοκές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΡΟΤΑΦΟΓΝΑΘΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ


Ionia Dental Clinic
Δρ.Ματθαίος Γ. Παπακυρίτσης

(0030) 210 2779778

Αλ.Παναγούλη 67,Αθήνα,14231,GR

'Ωρες Εργασίας

9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ
9:00 πμ - 6:00 μμ
9:00 πμ - 3:00 μμ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Προληπτική Οδοντιατρική  |  Checkups & Καθαρισμός Δοντιών |  Περιοδοντική Θεραπεία  |  Επανορθωτική Οδοντιατρική  |  Στεφάνες & Γέφυρες  |  Μερικές & Ολικές Οδοντοστοιχίες  |  Οδοντικά Εμφυτεύματα

Στηριζόμενες σε Εμφυτεύματα Οδοντοστοιχίες  |  Αισθητική Οδοντιατρική  |  Όψεις Πορσελάνης  |  Λεύκανση Δοντιών  |  Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις  |  Σύγχρονη Τεχνολογία  |  Επείγουσα Οδοντιατρική

Δείτε Όλες τις Υπηρεσίες μας

© 2019 Ionia Dental Clinic